X

Anne Sütü Kolye Nasıl Yapılır? | Reçineyle Anne Sütü Kolyesi Yapımı

Anne sütü kolye nasıl yapılır?

Anne sütü kolye nasıl yapılır? Anne sütünden kolye ve yüzük yapımı püf noktaları nelerdir?

Anne sütünü taşlaştırıp yüzük yapıyor diye duymuş muydunuz? Anne sütünden yapılmış inanılmaz takılar için hazır mısınız?

Anne sütünden kolye nasıl yapılır diye sürekli e-postalar almaya başladık ve nihayet sizler için harika bir çalışma yaptık. Anne sütünü taşlaştırma yöntemiyle bu harika takılar nasıl yapılıyormuş öğrenelim.

Anne sütü kolyesi, sizler için harika bir gelir kapısı olabilir. Hem bebeğiniz saçını, hem kendi sütünüzü saklayın. Üstelik bu süt hiç bozulmasın ve takı haline dönüşsün. Ortaya bebeğinize armağan edebileceğiniz harika bir mücevher çıksın. E daha ne olsun? 🙂

Anne sütünden takı yapımı için malzemeler nelerdir?

Anne sütü

Reçine

Silikon kalıp

Karıştırmak için tahta bir çubuk (çöp şişler de olabilir).

Anne sütü kolye nasıl yapılır? – Krema yöntemiyle

Anne sütünü 1 gece oda sıcaklığında bekletin. Ertesi gün, sütün yüzeyinde kaymaklaşmanın olduğunu görecekseniz. İşte anne sütünden kolye yapımı için sütün tam bu kısmını kullanacağız.

Bir şırınga ya da çay kaşığıyla mümkün olduğunca alttaki sütlü bölümü almadan, üste biriken kaymağı ayırın (Sütün üstte kalan kısmını kullanacağız).

Bir kapta 2 çay kaşığı reçine ve 1 çay kaşığı sertleştiriciyi tahta bir çubukla 5-6 dakika boyunca iyice karıştırın.

1-1.5 çay kaşığı anne sütünü reçineye ilave ederek tahta bir çubukla hava kabarcıkları kalmayana kadar iyice karıştırın.

Silikon kalıba dökerek 30 saat kadar bekletin.  Süt taşı kolyesi hazır. Anne sütü takı yapımı bu kadar basit!

Reçineyi BURADAN alabilirsiniz.

Çok çeşitli silikon kalıpları BURADAN alabilirsiniz. Üstelik sararma da yapmıyor.

Silikon kalıptan çıkardıktan sonra takıya ip takarak kullanabilirsiniz. Takı aksesuarlarına döküp orada dondurabilirsiniz. İsterseniz bebeğinizin saçını da yerleştirip öylece donmasını bekleyebilirsiniz. Tamamen sizin zevkinize kalmış.

Süt ve reçinenin miktarını kendinize göre arttırın.

Reçineyle Takı Yapımı yazımızı okuyarak harika fikirler alabilirsiniz.

Aynı şekilde anne sütünden yüzük, kolye ya da bileklik yapabilirsiniz. Şimdi anne sütünden taki yapma için başka bir yönteme geçelim.

Anne sütünden takı nasıl yapılır? – Plastikleştirme yöntemiyle

Anne sütü kolye nasıl yapılır diyenler için biraz zor ama çok güzel bir yöntem daha. Anne sütünü taşlaştırma yöntemi ile anne sütünden mücevher yapabilirsiniz. Malzemeler:

Anne sütü

Reçine

Bir miktar anne sütünü gıda kurutucunun tepsisine ince bir tabaka halinde dökün ve 135 derece gibi bir ayarda çalıştırın. Yaklaşık 10 saat sonra sütünüzün plastikleşmiş ve parçalar halinde kırılmış olduğunu göreceksiniz.

Bu plastik parçalarını blenderdan geçirin ve un haline getirin; süt tozu gibi olacaktır.

Plastik bir kaba eşit miktarda reçine ve sertleştirici ekleyin. İçerisine alabildiği kadar plastikleşmiş süt (anne sütünü) azar azar ekleyin ve tahta çubukla karıştırın. Renkli olmasını isteyenler, toz göz farklarından da kullanabilirler.

Bu karışımı taşırmamaya dikkat ederek kolye ya da yüzük ucuna boşaltın. 24 saat sonra anne sütü takı tasarımı hazır.

İsterseniz bebeğinize ait bir parçayı da bu karışıma koyabilirsiniz. Genellikle bebeğin saçından bir tutam alınarak kalıba yerleştirilir ve öylece donması beklenir. Böylece bebek saçından kolye yapmış olursunuz. 🙂

Bu arada, az kalsın unutuyorduk; gıda kurutucunuz yoksa ne olacak? Fırın tepsisinde de sütü kurutma işlemini yapabilirsiniz. Fırını 50 derece gibi çok düşük ısıda çalıştırın.

Anne sütünden ve bebek saçından oluşturulmuş birbirinden ilginç takılar için üçüncü hazırlama önerimize geçelim.

Anne sütü kolyesi nasıl yapılır? – Benmari usulüyle

Benmari yöntemiyle de takı yapabilirsiniz. Anne sütü kolye nasıl yapılır diyenler, bu şekilde uygulayanlar da çok fazla.

2 tatlı kaşığı reçine ve 1 tatlı kaşığı sertleştiriciyi benmari usulü ısıtın. Çok sıcak olmasın, ılıması bizim için yeterlidir ve ocaktan alın.

3 tatlı kaşığı kadar anne sütünü karıştırarak reçineye ilave edin. Dilediğiniz kalıba ya da takı uçlarına boşaltın. Donması için 24 saat bekletin.

Anne sütünden mücevher yapsak diyenler, artık hayalini gerçekleştirebilirler. Siz de, bir gün anne sütünden takılar yapan çılgın tasarımcı olarak anılabilirsiniz. 🙂

Reçine Markaları yazımızdan da reçine türlerine dair bilgi edinebilirsiniz.

Şimdi anne sütünden takı tasarımı kolye ve yüzük modelleri paylaşalım ki sizler de esinlenebilesiniz.

Anne sütünden takı örnekleri

Anne sütü kolye nasıl yapılır, tarifini verdik. Biraz da örnekleri görüp esinlenmek lazım değil mi?

Yeni nesil aile yadigârı anne sütünden yapılmış takılar, her geçen gün biraz daha popüler olacak gibi görünüyor.

Anne sütü takılar ve takımları için sizler de yeni fikirler oluşturabilirsiniz. Anne sütü kolye modelleri arasında en çok bebek saçı ilave edilenler seviliyor.

İlk kez anne sütü takı yapmak, anne sütünden takı yapmak diye duyanlar çok şaşırıyor ama sonra da bu fikri çok seviyor.

Anne sütünden kolye fiyatları hakkında bilgi verelim ki satın almak isteyenlere de satmak isteyenlere de bir fikir olsun.

Anne sütünün kolye fiyatı nedir?

250-300 TL civarından başlayıp, özelliklerine göre fiyatı artabiliyor.

Anne sütü kolyeye bebek saçı nasıl eklenir?

Silikon düz bir yüzeye birazcık şeffaf oje sürün. Oje sürdüğünüz yüzeyde bebeğinizin saçına istediğiniz şekli verin. Şeffaf oje şekil vermenizi kolaylaştıracaktır. Bebeğinizin baş harfi olabilir, sonsuzluk işareti olabilir.

Silikon kaptan şekil verdiğiniz saçı kaldırarak kenarlarında oluşan oje kalıntılarını temizleyin.

Silikon kalıbın dibine anne sütü ve reçine karışımından ince bir taba halinde dökün. Anne sütlü karışım iyice kuruduktan sonra üzerine bebek saçını yerleştirin.

Daha sonra, ayrı bir kapta reçine ve sertleştiriciyi karıştırarak üzerine dökün ve 24 saat kurumaya bırakın.  Yani 2 kat halinde çalışın. İlk kat anne sütü olsun, diğer katta reçineye anne sütü ilave etmeyin.

Anne sütü kolye nasıl yapılır tarifini özellikle bu konudan ek gelir elde etmek isteyen ve sık sık bu konuda soru soran takipçilerimiz için hazırladık.

Hepinize selam olsun. 🙂

Tuba: BANA SIK SIK SORUYORSUNUZ. GEREKLİ MALZEMELERİ ALABİLECEĞİNİZ YÖNLENDİRMELERİ (LİNKLERİ) YAZILARIMDA BELİRTTİM. İSTEYENLER ORADAN TEMİN EDEBİLİRLER. HEPİNİZE SEVGİLER... :)

Yorumları göster (113)

  • Bu kolye uçlarını nerden bulabiliriz acaba İnternete baktım da bişey bulamadım. bide anne sütü kolye yapılırken saç eklerken önce saçı yerleştirip sonra mı sütü donması için üzerine dokecegiz bende merak ettim yapmak istiyorum

    • Anne sütü ve reçine karışımını kalıba döktükten sonra saç ya da istediğiniz bir objeyi yerleştirip donması için bekleyin.

      • Ben anne sütüyle takı yaptım ama saca şekil veremedim tuba hanım onu nasıl yapacagim

  • Reçine karışımını döktükten ne kadar sonra ilave etmeliyiz. Ben denedim harf yapmayı olmadı. nasıl yapmalıyız?

    • Fulya Hanım, sorunuzu pek anlayamadım. Reçine ve anne sütünden oluşan tozu kalıba dökmeden hemen önce içine hapsetmek istediğiniz objeyi yerleştirin, sonra da reçineli karışımı yavaş yavaş boşaltın. Tam tersi de olabilir; önce objeyi sonra anne sütü-reçine karışımını ilave edebilirsiniz.

  • Merhaba, yazi ve emeginiz için cok tesekkurler. Bende denemek istiyorum ama henüz firsat bulamadim. sorum olacak.
    Recine ve anne sütünü karistirildiginda beyaz bir karisim elde ediliyor. Mesela kolye aparatina saca sekil verip yerlestirdik daha sonra uzerine bu karisimi doktuk. Peki karisim beyaz renkli olduğundan sac icinde kaybolmaz mi?

    • Merhaba Tuğçeciğim, anne sütünden takı yapımını denemeni sabırsızlıkla bekliyorum. Bana bu konuda o kadar çok soru ve istek geldi ki hiç vaktim yokken zaman ayırdım ve denemeler yaptım. Genel olarak en sağlam yöntemleri size sundum. Bunları denemek ve geliştirmek yine sizlere kaldı. Anne sütünün içine saç ve benzeri bir obje yerleştireceksen reçine miktarını daha fazla tutman gerekecek. Anne sütünü daha az, reçineyi daha fazla ekleyerek opağa bir görüntü elde edebilirsin.
      Söylediğim gibi sizler çalışın ve sonuçları bana yazın. Olur mu? Hepinizi seviyorum. :)

  • merhaba ben anne sütü kolye yapmak istiyorum fakat kalıp ile ona uyumlu kolye çerçevezini aynı yerden nasıl temin edebilirim acaba

    • Emelciğim, bütün malzemeleri hobi marketlerden ve internet üzerinden takı aparatları satan web sitelerinden temin edebilirsin. Bazı kolye uçları içerisine reçine dökülecek şekilde tasarlanmış. Onlardan temin edersen ayrıca kalıpla çalışman gerekmez. Sevgiler. :)

  • Ben de anne sütüyle kolyeyi bu yontemle yaptim ama 6 ay sonra kahverengine döndü rengi 😩 beyaz kalmasini nasil saglariz?

    • Ayşen Hanım, yukarıda birden fazla yöntem var. Hangisiyle uyguladığınızı bilemiyorum; fakat hiç böyle bir sorunla karşılaşıldığını duymadım. Reçine, içine konulan malzemeyi ve rengini büyük oranda koruyabiliyor. Bir yerlerde yanlışlık yapmış olabilir misiniz?

  • Merhaba, ben anne sütü kolye yapımı için tüm malzemeleri temin edip denedim ama saç ilave etme işi gerçekten olmuyor. Yani saç şekil almıyor. Reçine içerisinde saç şekil almıyor reçine olmazsada yapışmayacağı için sabitleyemem bu konuda hiç video yok maalesef saçı ekleme aşaması nasıl olucak bunu bir şekilde videolu anlatım yapsanız gerçekten çok mutlu oluruz. Teşekkürler

  • Ben anne sütü kolyeyi yaptım kızlar çok guzel oldu ama sac ile harf yapamadım sabit durmuyor harf nasıl yapacağımı bilen var mi

  • Ben 2 kez denedim bu reçine taşlaşmıyor maalesef! Rich marka seti aldım. 2 birim reçine 1 birim sertleştirici kullanıyorum içine biraz süt yüzeyinden ekliyorum 24 saat sonra silikon gibi oluyor neredeyse ve taş formunu hiç almıyor. Ayrıca silikon kalıbın yüzeyinin izi kalıyor kolye ucunca bunu verniklemi çözmeliyim? Lütfen birileri cevap verirse çok memnun olurum.

  • Merhaba anne sütü kolye için saci nasil duzgunce sekil verebiliriz fikri olan var mi?

    • Sevgili Hatice, Pınar ve Merve Hanımcığım,
      Son günlerde herkes anne sütü kolyeye bebek saçını nasıl ekleyeceğini soruyor. Yukarıdaki yazımın son bölümüne bir ekleme yaptım. Faydalanabilmeniz ümidiyle. Hepinize sevgilerimle. :)

Benzer konular